Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Сваки школски библиотекар је јединствен у свом раду. Начин рада зависи од више фактора који нас окружују, да ли сте срцем и душом библиотекар, школа у којој радите, тежња да нешто промените, доза креативности са којом приступате свом раду. Циљ отварања „Ризнице идеја и примера добре праксе“је да се боље упознамо, видимо рад једни других, откријемо неке нове путеве рада. Радимо један од најкреативнијих послова у образовном систему и то треба и да покажемо, ово је прилика и могућност да и други то виде. У нади да ће нас сваке године бити све више, а са нама биће све више и нових идеја и примера. Постаните део креативног тима школских библиотекара!

Обавештавамо чланове Друштва школских библиотекара Србије да ће резултати конкурса Ризница идеја и примера добре праксе, услед епидемијске ситуације и спречености чланова комисије ДШБС за рад, бити објављени на сајту ДШБС до 28.2.2022. године.

 

Школски библиотекари имају посебно место и нарочиту улогу у образовно-васпитном систему, они својим непосредним радом посебно са ученицима, али и наставницима, стручним сарадницима, родитељима, обогаћују образовно-васпитну праксу. Видљивост рада школских библиотекара треба да буде јединствена. Својим методама рада школски библиотекари теже да ученици, али и остали актери школског живота, препознају школску библиотеку као место за квалитетно провођење слободног времена.