Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Ученици Основне школе „Никола Тесла“ из Винче, у Градској библиотеци – огранак ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, представили су своје истраживачке радове на тему: Бајке у савременом свету, заједно са својом библиотекарком Бранком Алимпијевић.

Ученице седмог разреда говориле су о биљном и животињском свету у бајкама: Од јабуке до Ајфона и Симболика животињског света у бајкама. Поставили су бајку у контекст садашњег времена и истакли актуелност и занимљивост ове књижевне врсте. Затим је ученица четвртог разреда Невена Поповић изложила рад Уметничко стварање света Гроздане Олујић, као мали омаж преминулој књижевници. Пошто радимо на медијској промоцији рада библиотеке, поделили смо публици и наш школски часопис у којем су објављени поменути радови наших ученика. У публици су били ученици Основне школе „Иво Лола Рибар“ из Бегаљице и ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке са својим библиотекарима.

Овај сусрет замишљен је и интерактивно, као вршњачко дружење и размена идеја кроз квиз, технику „ланца знања“ са картицама, кроз дијалог, исказивање литерарног искуства и естетског доживљаја –  јер се знање као и љубав само давањем увећава.

Бранка Алимпијевић