Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Европска комисија je 28. септембра 2020. године објавила филм o пројектима који су у протеклих седам година награђени Европском језичком ознаком – European Language Label. Видео је емитован у оквиру онлајн конференције Education begins with language.

Због ковида-19 ништа више није као претходних година, па су тако и школски библиотекари у Ужицу обележили Дечију недељу 2020. године неуобичајено. Није било традиционалних радионица за ученике основних школа у Народној библиотеци Ужице, како  би се избегла окупљања, али ужички школски библиотекари организовали су акцију поделе обележивача за књиге у сарадњи са Народном библиотеком Ужице, управо у духу овогодишњег слогана - „Подељена срећа, два пута је већа“.

У току трајања ванредног стања, а поводом Светског дана књиге, Дечја библиотека „Чика Јова Змај” објавила је конкурс са насловом „Обрни, окрени причу/песму/цртеж изокрени”. У позадини конкурса je „Изокренута прича” Бранка Ћопића и ето разлога да „изокренемо ситуацију” и дa време, уместо за рачунаром, ученици проведу креативно. Прво, читајући Ћопићеву причу, а потом илуструјући и пишући своју причу, надахнути постојећом.

Ученици Основне школе „Никола Тесла“ из Винче, у Градској библиотеци – огранак ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, представили су своје истраживачке радове на тему: Бајке у савременом свету, заједно са својом библиотекарком Бранком Алимпијевић.