Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

У просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац одржан је састанак Актива школских библиотекара Јабланичког округа 10. маја 2022. године.

На самом почетку састанка Милан Николић, ученик Техничке школе „Раде Металац" из Лесковца прочитао је своју награђену песму „Опело".

На састанку су присутни имали прилику да чују шта је све представљено на Скупштини Друштва школских библиотекара Србије.  Али могли су и да чују нешто више о првом стрипу на лесковачком дијалекту „До пакла и назад“, аутора Марка Стојановића, професора енглеског језика и предавача у Школи стрипа „Никола Митровић Кокан“.

Стојановић је аутор чувеног стрип серијала „Вековници“ и један од оснивача Балканске смотре младих стрип-аутора, која је напунила 25 година постојања, што је чини најстаријим стрип-фестивалом на Балкану. На овогодишњој Балканској смотри младих стрип-аутора заступљено је рекордних 3.046 учесника из 82 земље са шест континената. Заједно са својим ученицима носилац је многобројних награда и признања, а стекао је и  светску славу - однедавно његови стрипови почели су да излазе у Француској, САД и Кини.

Татјана Гавриловић, председница Подружнице