Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Извештај Комисије за избор најбољег школског библиотекара
и доделу Награде „Мина Караџић“ у 2022. години

На конкурс за најбољег библиотекара и Награду „Мина Караџић“ у 2022. години  пријавилe су се следеће колегинице:

      1. Ивана Ранковић, библиотекар у ОШ „Деспот Стефан“ Горњи Степош (50% ангажовања), ОШ „Страхиња Поповић“ Дворане (37% ангажовања) и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Крушевац (13% ангажовања)
      2. Весна Обрадовић, библиотекар у ОШ „Свети Сава“ Младеновац
      3. Ана Кратовац, библиотекар у СШ „Свети Ахилије“ Ариље

 

Комисија која је разматрала пристигле пријаве била је у следећем саставу: Славица Петровић, библиотекарка у СЕШ „Нада Димић“ у Земуну, Наташа Марковић Атар, библиотекарка у Деветој гимназији „Михаило Петровић Алас“ у Београду и Маја Куриџа, библиотекарка у ОШ „Гаврило Принцип“ у Земуну.

Чланови Комисије су на основу послатог материјала са задовољством установили да сви кандидати испуњавају све услове конкурса и у електронској преписци се једногласно сложили да ове године награду за најбољег школског библиотекара „Мина Караџић“ добије Ивана Ранковић, библиотекар у ОШ „Деспот Стефан“ Горњи Степош (50% ангажовања), ОШ „Страхиња Поповић“ Дворане (37% ангажовања) и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Крушевац (13% ангажовања).

Образложење:

Колегиница Ивана Ранковић је за своје петнаестогодишње радно искуство као школски библиотекар прикупила саавим довољно материјала којим потврђује добијање овогодишње награде. Упркос томе, како и сам директор за њу каже, отворена је за нове идеје и спремна за тимски рад, што говори да ће их у наредних петнаест година бити и више.

Из приложеног се види да кроз све што ради умногоме доприноси афирмацији школског библиотекарства у Србији, како кроз своје реализоване активности у школама у којима ради, тако и кроз активности у раду Друштва школских библиотекара Србије, у чијем је чланству од 2007. године. Колегиница је у два мандата била и члан Управног одбора Друштва, од тога један мандат и као секретар, такође је и председник Подружнице Друштва школских библиотекара Србије Расинског округа. Њен рад је видљив не само у библиотекама њене школе, већ много шире. Аутор је и реализатор стручног усавршавања за библиотекаре, излагач на стручним семинарима и учествује у међународним пројектима.

Честитамо колегиници Ивани Ранковић и желимо јој успех у даљем раду и напредак у професији.

У Београду,
27. децембра 2022. године

Чланови Комисије:
Наташа Марковић Атар
Славица Петровић
Маја Куриџа