Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

На конкурс за најбољег библиотекара и Награду „Мина Караџић“ у 2019. години пријавила се само једна колегиница, Тања Маљоковић, библиотекарка у ОШ „Бранко Радичевић“ у Београду.

Комисија која је разматрала њену пријаву била је у следећем саставу: Славица Петровић, библиотекарка у Економској школи „Нада Димић“ у Земуну, Жељко Марчетић, библиотекар у Техничкој школи у Београду и Наташа Марковић Атар, библиотекарка у Деветој гимназији „Михаило Петровић Алас“ у Београду.

Чланови Комисије су на основу послатог материјала установили да кандидаткиња испуњава услове конкурса и са тиме се једногласно сложили у електронској преписци 25. 12. 2019. године.

Са великим задовољством смо се уверили да колегиница Тања Маљоковић свој посао обавља са много љубави и посвећености, радећи знатно више од онога што је предвиђено планом и програмом. Приметно је да колегиница и труд и време улаже у своје професионално образовање, сарадњу са колегама, родитељима и локалном средином, као и у афирмацију професије, што се може видети из бројних прилога. Нарочито је похвално њено активно учествовање у раду ДШБС.

Комисији је било задовољство што је имала прилику да се детаљније упозна са њеним радом. Част је имати за сарадника овако одговорну и посвећену колегиницу.

На основу наведеног, Награда „Мина Караџић“ се ове године као најбољем школском библиотекару додељује Тањи Маљоковић из Београда. Комисија се о овој одлуци једногласно сагласила у електронској преписци дана 25. 12. 2019. године.

Честитамо колегиници Тањи и желимо јој успех у даљем раду и напредак у професији.

У Београду, 26.12.2019. године

Чланови Комисије:

Славица Петровић
Жељко Марчетић
Наташа Марковић Атар