Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да заједнички, пети пут, са Друштвом за стране језике и књижевности Србије и Друштвом школских библиотекара Србије у школама обележимо 26. септембар – Европски дан језика.

Европски дан језика слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултуралност, толеранцију, отвореност, радозналост и целоживотно учење.

Имајући у виду да је од почетка школске године до 26. септембра мало времена да се изврше опсежније припреме, као и да је ова школска година почела у знаку емпатије и да је свака школа прве седмице у виду тематских дана одрадила низ активности, предлажемо да неки од тих дана у вашој школи претворите у Европски дан језика по свом нахођењу.

На сајту Европског дана језика (линк), такође, ако желите, можете пронаћи и друге разноврсне активности за обележавање.

Реализација оваквих активности помаже ученицима да се снађу у проналажењу одговарајућих извора и литературе које могу користити за самостално стицање знања и развијање вештина кроз читање, за учење и подизање свести о значају учења језика.

С колегијалним поздравом,
Мирјана Радовановић Пејовић, председник Друштва школских библиотекара Србије
Доц. др Војкан Стојичић, председник Друштва за стране језике и књижевности Србије,


Молимо вас да попуните и доставите до 20.10.2023. следећу табелу, коју можете преузети овде и своје идеје и примере активности/пројаката пошаљете на електронску адресу:

dsbsevropski@gmail.com