Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да заједнички обележимо 100 година од рођења Душана Радовића.

Друштво школских библиотекара Србије позива вас на „Дуго путовање са Душаном Радовићем“ са циљем обележавања 100 година од рођења овог прослављеног и јединственог дечијег писца. 

Његов рад превазилази књижевност посвећену деци, али остао је упамћен као писац, надасве, посвећен млађој публици. Обраћајући се најмлађима, слао је поруке и старијима. „На слово на слово“ је представа уз коју су порасле генерације, а Мића и Аћим су постали појам једног времена. Београд се будио уз његову радио емисију „Београде, добро јутро!“, а Студио Б је постао препознатљив баш по раду Душана Радовића. Међународна организација за дечју књижевност Ханс Кристијан Андерсен уручила му је и награду за књижевни рад у области дечјег стваралаштва. Зато, нека ова година буде година Душана Радовића, обележимо је како доликује овом ствараоцу.

Отворите своје библиотеке и пустите да деца кажу шта имају о Душану Радовићу, то ће бити најлепши начин да му се одужимо за његов рад. Обележавање 100 година од његовог рођења, уз све библиотекаре из Друштва школских библиотекара Србије, биће прави омаж. Чекамо ваше активности!

Ако трагате за одговарајућим идејама за обележавање ове значајне годишњице, списак са 100 предложених активности  можете преузети овде

Молимо вас да попуните и доставите до 31.12.2022 следећу табелу, коју можете преузети овде и своје идеје и примере реализованих активности/пројеката пошаљете на електронску адресу

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

а ми ћемо израдити заједнички извештај и направити подсајт са свим реализованим активностима.

Управни одбор Друштва школских библиотекара Србије