Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

Овогодишњи двадесети  јубиларни  Европски  дан језика, а у организацији Друштва школских библиотекара Србије и Друштва за стране језике и књижевности Србије,  већ трећи пут узастопно, упркос сложеним условима у којима су школе радиле у протеклом периоду, обележен је у 24 школе, уз учешће 68 наставника, 1201 ученика, а можемо посебно похвалити 2 школе где су учествовали сви ученици.

dsbs izvestaj evropski dan jezika

Манифестација је,  упркос мањем броју школа у односу на прошлу годину, омасовљена бројем ученика који су у њој учествовали, а промовисана је са 27 линкова, 5 Гугл-учионица, од којих су 4 специјално отворене за ову манифестацију, одржаним једним   Гугл-митом и 2 презентације без линка. Издвајају се материјали ОШ „Вук Караџић“  из Лознице, Техничке школе „Радоје Љубичић“ из Ужица и Техничке школе из Неготина. Многобројне активности реализоване су у учионици, изложбе постављане у холу школе или онлајн. Садржаји обилују мноштвом различитих идеја и примера пожељне  праксе и указују на знатно виши ниво интердисциплинарности наставе и унапређеног знања у коришћењу ИКТ компетенција у односу на претходне године, како у раду школских библиотека, тако и у раду наставника, ученика и школа у целини.

dsbs izvestaj evropski dan jezika 2

У прилогу је обједињена табела са реализованим садржајима и активностима. Погледајте реализоване активности директно кроз дате линкове учесника.

Малина Жупањац, чланица УО ДШБС