Slide 1
Image is not available
Друштво школских библиотекара Србије

По пети пут су основне и средње школе у Србији обележиле Европски дан језика заједно са Друштвом школских библиотекара Србије и Друштвом за стране језике и књижевности Србије.

Шеста национална промоција читања Друштва школских библиотекара Србије реализована је 28. фебруара2023. године, поводом Националног дана књиге, уз подршку Министарства просвете.

У сусрет новој акцији „Читајмогласно“, желимо, пре свега, да се захвалимо свима на учешћу. Учесници акције су се као и сваке године потрудили да свако на себи својствени начин обележи празник књиге и читања у школској библиотеци.  Несебично су поделили са нама фотографије, видео снимке, кратке филмове режиране са пуно пажње и љубави, пројекте који су само за ову прилику планирани и реализовани.

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да заједнички, пети пут, са Друштвом за стране језике и књижевности Србије и Друштвом школских библиотекара Србије у школама обележимо 26. септембар – Европски дан језика.

Европски дан језика слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултуралност, толеранцију, отвореност, радозналост и целоживотно учење.

Био једном један лав...
Нарогушен и љут сав!

Ових стихова се сећају генерације и генерације, песма која поред Плавог зеца, неодољиво привлачи машту детета, са којом је свако дете на путу са друге стране огледала, у само његовом свету смешка, фантазије, хиперболе, боја, утисака, ствари, облика...

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара
Друштво школских библиотекара Србије
позива све школске библиотекаре да се шести пут

укључе у акцију
„Читајмо гласно“

На четврто заједничко обележавање Европског дана језика Друштва школских библиотекара Србије и Друштва за стране језике и књижњвности Србије приспело је мноштво активности, које су наставници страних језика и школски библиотекари иницирали.

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да заједнички обележимо 100 година од рођења Душана Радовића.

Друштво школских библиотекара Србије позива вас на „Дуго путовање са Душаном Радовићем“ са циљем обележавања 100 година од рођења овог прослављеног и јединственог дечијег писца. 

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да заједнички, четврти пут, са Друштвом за стране језике и књижевности Србије и Друштвом школских библиотекара Србије у школама обележимо 26. септембар – Европски дан језика.

Европски дан језика слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултурност, толеранцију, отвореност, радозналост и целоживотно учење.

Пета национална промоција читања  2022. године, реализована је 28. фебруара 2022, поводом Националног дана књиге.

Учесници акције су се потрудили да свако на себи својствени начин обележи, сада већ можемо рећи, празник књиге и читања у школској библиотеци.  Несебично су поделили са нама фотографије, видео снимке, кратке филмове режиране са пуно пажње и љубави.

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара
Друштво школских библиотекара Србије
позива све школске библиотекаре
да се укључе у акцију
„Читајмо гласно“
и пети пут обележимо овај датум заједнички